Pica od krompira: Ovaj obrok možete jesti bilo kada!

canva
Pica od krompira je jelo koje možete jesti u bilo koje doba dana, pa ako ustanete nešto ranije, možete je pripremiti za doručak, a ako nemate vremena da spremate pojedinačne obroke, ostaci ove pice mogu vam savršeno poslužiti i za ručak i večeru
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 5 krompira srednje veličine
  • 200 g paradajz pirea
  • 200 g mocarela ili nekog sličnog sira
  • 2-3 kašike pesto sosa
  • začini po ukusu
  • maslinovo ulje

Priprema:

  1. Skuvajte krompir u ljusci u slanoj vodi. Pleh za picu prekrijte papirom za pečenje, rasporedite kuvani vrući krompir, lagano ga izgnječite, prekrijte drugim slojem papira pa razvijte koru.
  2. Skinite gornji papir, sipajte maslinovo ulje, so, biber, začine po želji i stavite u rernu 15 minuta na 200 stepeni.
  3. Nakon toga, ravnomerno rasporedite paradajz pire i pospite rendanim sirom. Dodajte malo pesto sosa i stavite u rernu još 5 minuta. Servirajte sa listovima bosiljka, savetuju Vijesti.
Poseti www.roosvaaj.rs