Pasta primavera: Prolećno jelo koje svi vole!
Kako i samo ime ove paste na italijanskom jeziku znači 'proleće', jasno vam je da se radi o jednom živopisnom i ukusnom jelu, karakterističnom za ovo doba godine. Ova pasta je veoma ukusna i brzo će se odomaćiti na vašim jelovnicima
Sastojci:
- 500g testenine po izboru
- 1 tikvica
- 1 šolja čeri paradajza
- 1 paprika
- 1 cvet brokolija
- polovina glavice crnog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 1 kašika suvog začina
- sok od jednog limuna
- 150 g putera
- pola šolje rendanog parmezana
- voda
- so
Priprema:
- Skuvajte testeninu prema uputstvu u slanoj vodi. Vodu u kojoj ste kuvali testeninu sačuvajte sa strane.
- Ogulite tikvicu i isecite je na kolutove. Papriku isecite na željene komade, a čeri paradajz na polovine.
- Sipajte maslinovo ulje u veći tiganj, sitno seckan beli luk kao i sitno seckan crni luk i dinstajte oko pet minuta dok obe vrste luka ne omekšaju. Potom ubacite sve povrće i dinstajte dok se sve ne skuva, ali nemojte da vam bude mnogo kašasto povrće.
- Kada sve bude gotovo, onda ubacite kuvanu testeninu, puter, limunov sok, parmezan i malo tečnosti u kojoj se kuvala testenina. Začinite pa po želji možete da pospete još parmezana.
Prijatno!
#pasta
#pasta primavera
#pasta sa povrćem
#testenina
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#ideja za brzi ručak
#brza priprema
#brza večera
#roosvaj saveti