Pasta primavera: Prolećno jelo koje svi vole!

canva
Kako i samo ime ove paste na italijanskom jeziku znači 'proleće', jasno vam je da se radi o jednom živopisnom i ukusnom jelu, karakterističnom za ovo doba godine. Ova pasta je veoma ukusna i brzo će se odomaćiti na vašim jelovnicima
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500g testenine po izboru
  • 1 tikvica
  • 1 šolja čeri paradajza
  • 1 paprika
  • 1 cvet brokolija
  • polovina glavice crnog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika suvog začina
  • sok od jednog limuna
  • 150 g putera
  • pola šolje rendanog parmezana
  • voda
  • so

Priprema:

  1. Skuvajte testeninu prema uputstvu u slanoj vodi. Vodu u kojoj ste kuvali testeninu sačuvajte sa strane.
  2. Ogulite tikvicu i isecite je na kolutove. Papriku isecite na željene komade, a čeri paradajz na polovine.
  3. Sipajte maslinovo ulje u veći tiganj, sitno seckan beli luk kao i sitno seckan crni luk i dinstajte oko pet minuta dok obe vrste luka ne omekšaju. Potom ubacite sve povrće i dinstajte dok se sve ne skuva, ali nemojte da vam bude mnogo kašasto povrće.
  4. Kada sve bude gotovo, onda ubacite kuvanu testeninu, puter, limunov sok, parmezan i malo tečnosti u kojoj se kuvala testenina. Začinite pa po želji možete da pospete još parmezana.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs