Ovo su cake kako da vam pire uvek bude lep i kremast!

canva
Krompir je uvek rado viđen prilog uz meso na domaćim trpezama, a jedan od omiljenih obrika je pire. Obaren posoljen i ispasiran, uz par dodatnih sastojaka, krompir dobija savršen ukus, ali za savršeno kremastu strukturu neki tvrde da uopšte ne treba ulagati previše truda već samo primeniti neke savete
Vidi originalni članak

Dodavanje putera i mleka pireu će uvek dati punoću ukusa i kremastu strukturu kojoj težimo, ali stručnjaci kažu da ovo uopšte nije neophodno. Osim što bespotrebno trošite ove sastojke na pogrešan način, krompiru 'ubijate' izvorni ukus, a takođe ga 'pumpate' praznim kalorijama i masnoćama kojih u mleku i puteru ima na pretek.

Najbolji savet jeste da krompir obarite na pari, dodate mu so i maslinovo ulje pa sve zajedno dobro umutite štapnim mikserom. Ukoliko je potrebno, smesi možete dodati malo prokuvan vode, ali vodite računa da ne preterate. Na kraju možete dodati biber i suvi začin ukoliko ga koristite.

Ako, pak, ne odustajete od mleka i puter, ono što bi zapravo trebalo da uradite jeste da krompir skuvate u mleku. Kada se skuva, nema potrebe ni ga ga cedite već mu odmah možete dodati malu količinu putera, so i biber po ukusu.

 

Poseti www.roosvaaj.rs