Musaka sa kupusom i sirom: Divno i neobično jelo!

canva
Kada spremamo obroke, uvek nam je važno da oni budu zasitni, odnosno da ne ogladnimo brzo nakon što ih pojedemo. Ova musaka je upravo jedno od takvih jela. Priprema se lako, a u njoj se nalaze mnogi zanimljivi sastojci, tako da ćete od nje dobiti sve, samo ne običan ručak
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 350 g mlevenog mesa
  • 1 glavica kupusa
  • 100 g slanine
  • 1 štap praziluka
  • 1 šargarepa
  • 200 g šampinjona
  • 3 jaja
  • 180 g kisele pavlake
  • 150 g rendane gaude
  • 3 čena belog luka
  • Malo ulja
  • So, biber, začini po ukusu

Priprema:

Na malo ulja u većoj šerpi kratko propržite iseckanu slaninu. Dodajte sitno iseckani praziluk, šampinjone isečene na listiće i rendanu šargarepu pa sve zajedno dinstajte oko 5 minuta.
U šerpu dodajte mleveno meso. Posolite, pobiberite i dodajte začine po ukusu. Pržite dok meso ne dobije zlatno-braon boju, uz neprestano mešanje. Nakon toga, sklonite sa vatre.
Vatrostalnu posudu premažite sa malo ulja, pa rasporedite polovinu prethodno iseckanog kupusa. Preko kupusa rasporedite pripremljeni fil od mesa, povrća i slanine. Prekrijte sa ostatkom kupusa.
Jaja umutite sa kiselom pavlakom i izgnječenim belim lukom pa ovom smesom prelijte musaku. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Nakon toga, pospite površinu musake rendanom gaudom i vratite u rernu na dodatnih 10-15 minuta, ili dok se sir lepo ne zapeče, savetuje 24sedam.

Poseti www.roosvaaj.rs