Menemen: Jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Menemen je jelo koje nam dolazi iz turske kuhinje, a veoma je slično satarašu. Ipak, mnogo se brže priprema, sočnije je i daleko ukusnije. Obrok je pun vlakana i proteina pa je idealan i za one koji vode računa o ishrani
Sastojci:
- 4 velika jajeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka, srednje veličine
- 1 paprika babura
- 2 paradajza
- 3 kašike paste od paradajza
- ½ kašičice origana
- so i biber po ukusu
Priprema:
- U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, pa na tome propržite luk i papriku i odmah posolite. Ostavite da se krčka dok ne omekša, uz povremeno mešanje.
- Dodajte sitno seckan i prethodno oljušten paradajz i paradajz pastu. Dodajte začine i dinstajte nekoliko minuta na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje. Paradajz treba da omekne, ali da zadrži oblik.
- Sklonite sve na jednu stranu tiganja i smanjite temperaturu da bude niska. Dodajte umućeno jaje, propržite kratko da počne da se steže, pa tek potom promešajte sa smesom koja na ivici tiganja. Začinite jelo po ukusu.
Prijatno!
#menemen
#turska jela
#turska kuhinja
#doručak
#ideja za doručak
#ideja za brzi ručak
#brza večera
#roosvaaj
#roosvaj recepti