Korak po korak: Pileći grašak za početnike!

canva
Iako su temperature malo više nego prethodnih dana, u vazduhu se oseća dolazeća jesen sa svim svojim bojama i aromama. Jedno klasično jelo koje će vas ugrejati i zasititi je svakako pileći grašak koji uz pomoć ovih koraka možete veoma brzo pripremiti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500g pilećeg belog mesa
  • 300g svežeg ili smrznutog graška
  • 1 srednji crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 kašike ulja
  • 500ml pilećeg bujona
  • So i biber po ukusu

Priprema:

  1. U većem loncu zagrejte ulje na srednje jakoj vatri.
  2. Dodajte pileće belo meso iseckano na kockice i pržite dok ne postane zlatno sa svih strana.
  3. Dodajte iseckani crni i beli luk i šargarepu na kolutove, pa dinstajte dok povrće ne omekša.
  4. Prelijte pilećim bujon i pustite da proključa.
  5. Smanjite vatru, dodajte grašak, posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte na laganoj vatri dok piletina i povrće ne budu skoro gotovi, savetuje Moj mali kuvar.
Poseti www.roosvaaj.rs