Čorbica sa limunom je sjajan način da se ugreješ!
Bilo da ovu čorbu konzumirate kao obrok ili kao predjelo, znajte da će vas zasigurno okrepiti. Bogata je vitaminima, kiselkasta i zdrava, a odlična je i za imunitet. Takođe, fenomenalna je za vreme prehlade i gripa, pa ukoliko niste u mogućnosti da to učinite sami, zamolite nekoga fa vam je napravi i sigurno će vas 'podići'
Sastojci:
- 800g pilećih bataka sa kostima
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 pakovanje zeleni za supu
- 1 glavica brokolija
- 1 mala glavica karfiola
- 2- 3 šargarepe
- 300g mladog graška
- par listova lovora
- kašičica bibera u zrnu
- so po ukusu
- Sok od jednog limuna
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 – 3 žumanca
Priprema:
- Piletinu stavite u veći lonac pa dodajte glavicu luka presečenu na pola, cele korenove šargarepe, peršuna i paštrnka, lovor i biber u zrnu. Nalijte vodom i ostavite na srednjoj vatri da se kuva sve dok meso ne počne da se odvaja od kostiju.
- Skuvani bujon procedite i prebacite u šerpu u kojoj ćete završiti čorbu. Vratite na ringlu, dodajte šargarepu iseckanu na kolutove, a nakon 10tak minuta i cvetiće brokolija, karfiola i grašak. Kuvajte još 5 minuta. Posolite po ukusu i sklonite sa strane.
- Umutite u posebnoj činiji žumanca, sok od limuna i pavlaku. Sve ovo sjedinite i zatim lagano umešajte u toplu čorbu pa je ostavite poklopljenu još par minuta.
Prijatno!
#čorba od povrća
#povrće
#čorbica sa limunom
#čorbica
#zdrava hrana
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#predjelo
#ručak
#ideja za brzi ručak