Čorbasti pasulj sa suvim mesom!

canva
Miris suvog mesa koji se širi po kući pomešan sa kuvnaim povrćem je nešto što svi obožavamo. Pasulj je veoma izdašno jelo koje ne traži puno umeća i vremena za pripremu, a ukus osvaja na prvi zalogaj
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 450 g pasulja
  • 2 crna luka
  • 2 šargarepe
  • 1 struk praziluka
  • 300-400 g suvog mesa 
  • 1 kafena kašičica crvene mlevene paprike
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašika začina
  • 2 kašike brašna
  • 30 ml ulja
  • oko 10 zrnaca kima
  • 3 lista lovora
  • soli po ukusu

Priprema:

  1. Veče pre kuvanja, pasulj operite i potopite u hladnoj vodi da nabubri.
  2. Ujutru prospite vodu, sipajte novu i stavite pasulj da se kuva. Pustite da provri, a zatim kuvajte oko deset minuta. Nakon toga procedite prvu vodu, sipajte novu i ponovo pustite da provri. Ukoliko ima puno pene, prospite i ovu vodu pa nalijte treću.
  3. Sitno iseckajte dve glavice crnog luka i dodajte ih pasulju. Ubacite i dva lovorova lista, šargarepu, i praziluk. Dodajte i suvo meso-
  4. Jelo kuvajte oko sat i po do dva, zavisno od vrste pasulja. Dolivajte vodu po potrebi u zavisnosti koliku gustinu pasulja želite da postignete. Uvek koristite toplu vodu kada je dolivate.
  5. Kada je pasulj skuvan, napravite zapršku: U tiganju zagrejte ulje, pa dodajte brašno. Propržite, vodeći računa da ne izgori. Ostavite da se prohladi, a zatim dodajte crvenu mlevenu papriku. Dobro promešajte i prelijte zapršku u kuvani pasulj.
  6. Začinite po ukusu.
  7. Kuvajte poklopljeno još pet minuta.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs