Brza zapečena testenina gotova za samo pola sata!

canva
Testenina je uvek dobar izbor za ručak ili večeru, a veoma je brza za pripremu. Kada je reč o ovom receptu, na stolu ćete imati gotovo jelo za manje od pola sata, a možete beskonačno da ekspetimentišete kada je izbor povrća u pitanju
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 grama suve testenine
  • Maslinovo ulje
  • glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 crvena paprika
  • 4 kašike maslaca
  • 4 kašike brašna
  • 3 šolje mleka
  • 150 grama tvrdog sira
  • tucana ljuta paprika
  • sušeni začin po želji (bosiljak, origano)
  • so, biber

Priprema:

  1. Testeninu obarite u posoljenoj ključaloj vodi.
  2. Povrće iseckajte i prodinstajte na maslinovom ulju, potom mu dodajte najpre maslac, pa brašno i onda nalijte mleko, malo-pomalo.
  3. Mešajte  da dobijete gustibešamel. Začinite ga solju, biberom, prstohvatom ljute paprike i sušenim začinom.
  4. Pomešajte testeninu i sos i u vatrostalnoj posudi, pospite rendanim sirom i stavite da se zapeče na pola sata na temperaturi od 220 stepeni.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs