Polako, ali sigruno, ulazimo u sezonu praznika i euforije koja nas očekuje u ovom delu godine. Jedan od detalja na koji nikako ne smemo zaboraviti jesu ukusne zimske poslastice, a jedna od njih je svakako kuglof
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 šoljica kisele pavlake (250 g)
- 1 šoljica mleka
- ½ šoljice ulja
- 1 šoljica kakaoa
- 1 šoljica brašna
- 1 šoljica mrvica kokosa
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Mutite oko pet minuta maksimalnom brzinom kiselu pavlaku, šećer, jaja i ulje.
Postepeno umešajte ostale sastojke.
Stavite testo u namašćeni kalup za kuglof i pecite oko sat vremena u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.