Brzinski kremasti deserti su za ovakve temperature najpogodniji, posebno kada se naprave u čaši. Zasladite se, operete čašu i spremni ste za novu turu dnevnih izazova
Sastojci za 8 čaša:
- 600 ml mleka
- 2 žumanca
- 2 kašičice
- 50 g gustina
- 100 g šećera
- 2 banane
- 100 g bele čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Još:
- 8 kašika Dr. Oetker desertnog preliva sa ukusom karamele
- 150 ml slatke pavlake
- listići badema za posipanje
Priprema:
- Žicom razmutite žumanca u malo mleka, dodajte aromu vanile i gustin, a ostatak mleka i šećer sipajte u šerpu i stavite na vatru da se zagreva.
- Kad se šećer otopio, a mleko provrilo, skinite sa vatre i ubacite banane iseckane na komade, pa štapnim mikserom sve dobro izmiksajte u glatku smesu. Vratite na ringlu pa ukuvajte žumanca sa gustinom kao puding, ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom. Kuvajte par minuta dok se krem ne zgusne.
- Đerpu skinite sa vatre i ubacite izrendanu belu čokoladu pa mešajte da se otopi. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se smesa ohladi do sobne temperature.
- Slatku pavlaku umutite mikserom u šlag. Ohlađen banana krem najpre izmiksajte da postane gladak pa lagano umešajte kašikom umućenu slatku pavlaku.
- Rasporedite banana mousse krem u čaše i stavite u frižider da se dobro ohladi. Ukrasite karamel prelivom, umućenom slatkom pavlakom i pečenim listićima badema ili orašastim plodovima po želji.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.