Popsi su već godinama aktuelni na proslavama dečijih rođendana, ali sve češće ih viđamo i na ostalim prilikama. Naravno, ovi kolačići nisu ništa novo jer smo smesu koju koristimo za njih, upotrebljavali za pravljenje najlepše torte sa žele bombonama
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 125 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 100 ml mleka
- 100 g čokolade
Priprema:
- U velikoj posudi pomešajte suve sastojke, a zatim dodajte istopljen margarin i mleko pa sve dobro izmešajte dok ne dobijete jednolično testo.
- Od smese pravite kuglice željene veličine. Preporučuje se da budu oko 2-3 cm u prečniku, kako bi bile idealne za serviranje na štapiću.
- Kada se kuglice ohlade, svaku umočite u otopljenu čokoladu koristeći štapić ili viljušku. Okrenite kuglicu kako bi se ravnomerno prekrila čokoladom, pa je lagano izvucite i pustite višak čokolade da se ocedi.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.