Jedna od omiljenih italijanskih poslastica je semifreddo, preukusni ledeni desert koji se pravi u raznim varijantama. Mnogi će nakon ovog recepta poželetida uživaju u predivnom slatkišu koji se brzo i lako priprema
Sastojci:
- 400 g malina ili šumskog voća
- 75 g šećera u prahu
- 3 jaja
- 400 ml slatke pavlake
- 75 g seckanih badema
- so
Priprema :
- Metalni kalup za hleb najpre ohladite u zamrzivaču, oko sata.
- Polovinu malina stavite u blender i miksajte dok smesa ne postane glatka, zatim procedite pire od malina kroz sito.
- Izmiksajte šćer i žumanca mikserom dok ne dobijete bledu i kremastu smesu pa stavite na stranu.
- Umutite pavlaku u šlag pa prebacite u drugu posudu.
- Posebno umutite belanca i prstohvat sitne soli dok ne dobijete čvrsti snijeg. Nežno umešajte šlag i sneg u smesu žumanaca.
- Izvadite kalup iz zamrzivača i dodajte pola smese. Žlicom prelijte pola umaka od malina pa pospite polovinom badema i polovinom preostalih svežih malina.
- Ponovite postupak slaganja sa preostalim semifreddom i umakom od malina, zatim pospite ostatkom badema i svjžim malinama. Zamrznite na najmanje pet sati ili preko noći.
- Pre posluživanja izvadite semifreddo iz zamrzivača i ostavite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta ili dok malo ne omekša.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.