Ako si u potrazi za receptom za ukusno jelo koje se brzo pravi, ova pasta je pravo rešenje. Osim što ti ne treba mnogo vremena za njneu pripremu, veoma je zdrava i dekorativna, pa ukoliko imaš samo malo vremena da pripremiš večeru za prijatelje, evo rešenja
Umesto svežeg, za ovaj recept se može koristiti i smrznuto povrće, a uz pomoć mekanog sira dobićeš kremastu strukturu pravog sosa, piše Miss Gastro. Količinu namirnica prilagodi svojim potrebama, a što se tiče ukusa i načina ishrane koji preferiraš, ruke su ti potpuno odrešene da eksperimentišeš kako god želiš!
- U šerpu proključale slane vode šoljicu zelenog povrća poput graška, brokolija, spanaća, blitve... Prokuvaj povrće oko minut pa ga prebaci u ledenu vodu da se brzo ohladi i ne izgubi boju.
- Vodu ponovo pusti da provri pa dodaj testeninu. Kada se skuva, procedi je, a vodu sačuvaj.
- Dok se testenina kuva, izvadi povrće iz ledene kupke, dodaj 1/4 šoljice rikote ili krem sira i malo maslinovog ulja pa sve lepo izblendaj.
- Testeninu sa umakom vrati u šerpu i dodaj malo vode u kojoj se kuvala pa prokuvaj minut- dva.
- Pospi rendanim parmezanom i uživaj u ukusu!
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.