Spolja hrskav, a vazdušast, a unutra sočan i vreo, soufle je sa razlogom jedna od omiljenih poslastica na svetu. Pored ukusa, prednost mu daje i brza priprema jer ovaj desert s epriprema za samo par minuta
Sastojci:
- 120 gr crne čokolade
- 6 jaja
- 2 kašike milerama
- 2 kašičice ruma
- maslac
- oko 100g šećera ili po ukusu
Priprema:
- Otopite čokoladu na pari, pa joj dodajte žumanca, rum, šećer i mileram, a zatim sve dobro promešajte.
- U drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Smesu od belanaca malo po malo dodajte u smesu sa čokoladom dok ne dobijete kompaktnu teksturu.
- Keramičke posude premažite maslacom i sa svih strana pospite šećerom. Ulijte smesu u posudice, poređajte posude na tepsiju, pa tepsiju stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Ostavite da se sufle peče 12 minuta dok se smesa ne podigne.
- Poslužite toplo uz kuglu sladoleda od vanile!
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.