Tortilje su sve omiljenije kod nas, a recepata je tako puno da ne znate kakve biste pre pravili, još ako ste amater u kuhinji... Za početak mi davm donosimo recept Marije Mazalin sa gotovim tortiljama, a ko zna, ako se jednom izveštite, možda napravite i sopstvene domaće tortilje pa priredite pravu gozbu. U svakom slučaju, ovaj nadev možete koristiti i za domaće i za već gotove tortilje, i znate šta? SAVRŠEN JE
Sastojci:
• 4 velike ili 6 manjih tortilja
• 300g mlevenog mesa
• 200g mozzarelle
• salata po želji (rukola, zelena, baby spanać...)
• 2 paradajza
• 1 glavica ljubicastog luka
• ulje
• so i biber po ukusu
Umak:
• 1 grčki jogurt
• 1 mladi luk
• so i biber po ukusu
Priprema:
1. Iseckati povrće i mozzarellu na tanke listiće ili komade.
2. Grčki jogurt posolitii i dodati biber i naseckani mladi luk zajedno sa percima, pa izmešai da se dobije umak.
3. Mleveno meso podeliti prema broju tortilja pa preko tortilje namazati mleveno meso do ivica pa poslite i pobiberite.
4. Zagrejati ulje u tiganju na srednjoj vatri pa položiti tortilju mesom prema dole i peći 3minuta ili više u zavisnosti od jačine ringle. Zatim okrenuti tortilju da meso bude gore pa smanjiti na najmanju temperaturu.
5. Na donju polovinu tortilje sa mesom staviti nadev: umak, salatu, paradajz, luk i mozzarellu pa preklopite tortilju i skinite sa vatre, a postupak ponovite dok ne utrošite sav materijal.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.