Sastojci:
- 1 glavica luka
- 2 šargarepe
- 3 krompira
- 1 mala tikvica
- povrće po izboru
- ulje ili puter
Priprema:
- Na malo masnoće izdinstajte očišćen i iseckan luk, dodajući pomalo vode - da ostakleni. Obavezno posolite luk pri dinstanju.
- Očistite i iseckajte šargarepu pa dodajte i nju i kratko propržite.
- Oljuštite i iseckajte tikvicu i nju dinstajte dodajući malo vode jer će ona dosta pustiti tečnosti.
- Sada nalijte litar vode i dodajte očišćen i na kockice isečen krompir.
- Na kraju dodajte petu vrstu povrća po izboru.
- To može biti sveža paprika (u tom slučaju dodajte samo jednu, jer je njen ukus i miris dosta jak pa će nadjačati ostale vrste povrća).
- To može biti grašak, dodajte dobru šaku svežeg ili smrznutog graška (u isto vreme kad i krompir).
- Možete dodati sitne "cvetiće" karfiola ili brokolija, pa i svež kupus koji prvo dobro poparite vrelom vodom.
- Kad povrće bude kuvano, začinite čorbicu suvim začinom i pospite biberom i sitno seckanim peršunom.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.