Polako nam stižu domaće jagode, slatke i mirisne, a sa njima i laganiji deserti za koje nam nije potrebna rerna ni mnogo vremena da ih spremimo. Baš ovaj tiramisu spada u tu kategoriju. Lažan je zato što umesto kafe, piškote natapamo u sirup od jagoda, a tradicionalnu kremu od jaja ovoga puta ne korsitimo
Iako je pretrpeo neke promene, ovaj desert je fenomenalan, a možete ga napraviti već sa prvim jagodama, piše MissGastro.
Sastojci za sirup od jagode:
- 350 g jagoda
- 4 kašike soka pd narandže
- 2 kašike šećera
Ostali sastojci:
- piškote (otprilike 25 komada)
- 200 g mascarpone sira
- 4 kašike šećera u prahu
- 200 g grčkog jogurta
- 150 g jagoda
Priprema:
- Jagode iseći na sitnije komade, pomešati sa sokom od narandže i šećerom u prahu pa staviti na ringlu i kuvati na laganoj temperaturi uz povremeno mešanje. Kada jagode omekšaju, nakon par minuta, sklonite šerpicu sa vatre i izgnječite ih. Sačekajte da se ohladi, procedite i ostavite u frižider na hlađenje.
- U posudu duboku najmanje 10 cm ređati piškote natopljene sirupom vodeći računa da se ne raspadaju.
- Pomešati sastojke za kremu tako što ćete pomešati grčki jogurt, mascarpone i šećer u prahu.
- Jagode naseći na listiće.
- Preko piškota sipati pola fila, poređati polovinu jagoda pa razmazati drugu polovinu fila. Odozgo posuti seckanim jagodama.
- Ostaviti da se ohladi u fižideru par sati.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.