Ljubitelji kremastih kolača uživaju u svakom njihovom zalogaju, a složićemo se da su od jednog kremastog kolača bolja dva i to kada se spoje u jedan! Danas je naš predlog da to bude tiramisu čizkejk koji se veoma lako pravo, a ukus je bombastičan
Ako si i ti obožavalac slatke pavlake u kombinaciji sa plazmom i kafom, onda je ovo pravi reept za tebe koji bi trebalo da probaš već sutra, kaže Žena.
Sastojci:
Za podlogu:
- 200g mlevene plazme
- 100g otopljenog putera ili margarina
Za beli fil:
- 500 gr sira Mascarpone
- 250 gr krem sira
- 200 gr umućene slatke plavlake
- 200 gr šećera u prahu
- ekstrat od vanile
- pakovanje piškota od 100gr
- želatin u listićima ( pripremiti po uputstvu sa kesice ), pomešati sa malo kafe, istopiti ga u mikrotalasnoj i uz neprestano mešanje mikserom dodavati ga u belu smesu.
- 200ml prohlađene kafe po izboru
Priprema:
- Pomešati plazmu i otopljeni puter pa napraviti koru i utapkati je u kalup prečnika 20cm pa ostaviti u frižideru na pola sata.
- Želatin pripremiti prema uputstvu tako što ćete listiće poptpiti u malo kafe, staviti u mikrotalasnu i uz neprestano mućenje dodati u belu smesu.
- Sastojke za beli fil umutiti mikserom, ali nemojte iskoristiti svu kafu. Polovinu fila sipati preko kore, zatim poređati piškote koje ste potapali u kafu pa izliti ostatak fila preko njih.
- Kolač ostavite da prenoći i ukrasite po želji!
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.