Sezona je šljiva i ma koliko ih voleli kao voćnu poslasticu, one su zaista neprevaziđene u kolačima. Naše bake su od davnina koristile ovu čarobnu voćku kako bi upotpunile svoju trpezu najlepšim desertima
SASTOJCI:
- 2 jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika ulja
- 12 kašika mleka
- 16 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 800 g očišćenih šljiva
PRIPREMA:
- Mutiti jaja sa šećerom dok ne se ne dobije penasta svetlo žuta masa. Dodati ulje pa opet dobro izmiksati i sjediniti. Nakon ulja dodati naizmenično brašno, prašak za pecivo i mleko.
- Izliti smesu u namašćen i pobrašnjen pleh standardne veličine. Poravnati pa odozgo rasporediti šljive naseckane na manje komadiće.
- Kolač peći u pećnici prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata. Pečeni kolač prohladiti, posipati šećerom u prahu i poslužiti.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.