Maline su u pravom jeku, ima ih svuda, mnogi u Srbiji ih i gaje, pa kada je već tako, hajde da napravimo još jedan desert sa ovim čarobnim voćem! Pred vama je veoma jednostavan recept za mekani i vazdušasti kolač sa malinama
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 čaša šećera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 čaše ulja
- 1 čašejogurta
- 1 1/2 čaša glatkog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- naribana korica 1 manjeg limuna
- 350 g svežih malina
Priprema:
- Umutite belanca u čvrsti sneg, a žumanca dobro izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje, jogurt i limunovu koricu.
- Mutite na najmanoj brzini pa postepeno dodajte brašno u koje ste dodali prašak za pecivo.
- Na kraju špatulom lagano umešajte snieg od bjelanjaka.
- Smesu izlijte u namaščen i pobrašnjen kalup za pečenje, a po vrhu ravnomerno rasporedite maline.
- Kolač pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180°C. Kolač ohladite na sobnoj temperaturi pa pospite sa malo šećera u prahu.
Prijatno!
<
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.