Kako je u jeku sezona mladog luka, a nije obavezno da ga jedemo samo u salati, donosimo vam izvrstan recept za slane mafine koji će vam se sigurno dopasti! Kombinacija sira i mladog luka sa raznim đakonijama na uskršnjoj trpezi će biti pun pogodak
Miss Gastro piše da je za pripremu ovih mafina potrebno jako malo vremena, pa hajde da vidimo!
Sastojci:
- 250 g glatkog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice origana
- 240 ml mleka
- 2 velika jaja
- 50 ml maslinovog ulja 1
- 50 g narendanog sira
- 3 struka mladog luka
Priprema:
Umutite jaja, dodajte mleko i maslinovo ulje, a potom i sve suve sastojke. Sjedinite sve mutilicom ili varjačom. Na kraju dodajte sir i sitno seckani luk. Napunite namašćene kalupe testom, ali ne do vrha. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.