Prvi 262 pregleda 16. April 2023.

Slani mafini sa mladim lukom koji se tope u ustima!

canva

Kako je u jeku sezona mladog luka, a nije obavezno da ga jedemo samo u salati, donosimo vam izvrstan recept za slane mafine koji će vam se sigurno dopasti! Kombinacija sira i mladog luka sa raznim đakonijama na uskršnjoj trpezi će biti pun pogodak

Miss Gastro piše da je za pripremu ovih mafina potrebno jako malo vremena, pa hajde da vidimo!

Sastojci:

  • 250 g glatkog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice origana
  • 240 ml mleka
  • 2 velika jaja
  • 50 ml maslinovog ulja 1
  • 50 g narendanog sira
  • 3 struka mladog luka

 | Author: canva canva

Priprema:

Umutite jaja, dodajte mleko i maslinovo ulje, a potom i sve suve sastojke. Sjedinite sve mutilicom ili varjačom. Na kraju dodajte sir i sitno seckani luk. Napunite namašćene kalupe testom, ali ne do vrha. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Prijatno!

Tvoja reakcija?