Nijedan kupovni kolač se ne može uporediti sa domaćim kolačima u čije sastojke smo sigurni. Najvažniji od njih je sigurno ljubav, a kada su u pitanju starinski recepti poput ovog za oblandu, verujte nam da ćete oduševiti vaše ukućane
Sastojci:
- 1 velika oblanda
- 250 g margarina
- 2 čaše kisele pavlake
- 2 čaše šećera
- 300 g mlevenog keksa
Priprema:
- Margarin otopiti na tihoj vatri, pa skloniti sa ringle i dodati pavlaku, potom šećer i sve lepo izmešati.
- Na kraju sipati plazmu i sjediniti tako da dobijete glatku smesu.
- Filovati oblande, i na kraju ih uviti u čistu krpu i staviti nešto teško na nju kako bi se zalepila.
- Ostavite u frižideru nekolio sati kako bi oblanda lepo upila i ne bi bila tvrda.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.