Kada su u pitanju poslastice od griza, u našem narodu se slobodno reći da imaju vodeće mesto. Za koju god od njih da se odlučite, verujte nam, nećete se pokajati
Sastojci:
Za šerbet:
- 3 šolje šećera
- 3 čaše vode
- 2-3 kapi limunovog soka
Za testo:
- 1 jaje
- 1 čaša ulja
- 1 šolja jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 šolja griza
- 3 čaše brašna
Priprema:
- U šerpici pomešajte šećer, vodu i limunov sok pa sve prokuvajte dok ne napravite šerbet srednje gustine.
- U drugoj posudi pomešajte jaje, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanilin šećer, sjedinite, pa dodajte griz i na kraju brašno. Lepo promešajte i umesite testo.
- Odvajajte male delove i pravite loptice pa ih ređajte u tepsiju. Svaku lopticu uvaljajte u griz i vratite u tepsiju. Uzmite dodatak od miksera i blago utisnite da napravite šaru.
- Pecite na 180°C nekih 30-35 minuta.
- Prelijte vruć kolač ohlađenim šerbetom.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.