Kako je sezona jagoda uveliko u toku, a mnogima su one omiljeno voće, voleli bismo da ih, pored užine, iskoristimo i za neku poslasticu. Pronašli smo jedan sjajan recept od samo nekoliko sastojaka uz pomoć kojih ćete dobiti divan prolećni kolač
Sastojci:
- 450g jagoda
- 170g glatkog brašna
- 170g šećera
- 3 jaja
Priprema:
- Jaja pomešajte sa šećerom i dobro umutite mikserom. Miksujte sve dok ne dobijete glatku kremu.
- U smesu lagano dodajte 170 grama prosejanog brašna i na kraju dodajte sveže jagode iseckane na manje komade.
- Smesu prebacite u podmazan kalup za torte ili pa stavite u zagrejanu rernu. Kolač pecite prvih pet minuta na 200 stepeni pa smanjite temperaturu na 175 i pecite još pola sata.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.