Američka pita sa jabukama je jednostavan desert koji mnogi vole veoma se brzo pravi. Fenomenalnog je ukusa, aromatičan i hrskav, a unutra mekan i sočan
Sastojci:
Testo:
- 200 g omekšalog putera
- 150 g šećera
- 1 vanil šećer
- 2 žumanca
- Kašika pavlake
- 3 kašike ulja
- 400 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Nadev:
- 1 kg jabuka
- 2 kašike cimeta
- 20 g žutog šećera
Priprema:
- Puter umutite sa šećerom i vanil šećerom, a zatim dodajte žumanca, pavlaku i ulje.
- Brašno i prašak za pecivo pomešajte, dodajte u pripremljenu smesu i varjačom sjedinite i kratko umesite testo.
- Testo treba da bude prhko i da se raspada u rukama. Stavite ga u kesu za zamrzivač i ostavite u frižideru na pola sata.
- Nakon pola sata, podelite testo na dva dela i jednu polovinu razvucite oklagijom ili rukom u posudi u kojoj ćete ga peći. Testo izbockajte viljuškom i sipajte nadev.
- Nadev napravite tako što polovinu oljuštenih jabuka iseckate na kockice ili listiće, a drugu polovinu izrendate. Pospite cimetom, šećerom i sve promešajte.
- Drugu polovinu testa još malo umesite, zatim istanjite na debljinu od 1 cm u obliku kruga i secite na trake onoliko koliko vam je dugačak pleh, a širina traka treba da bude oko 2 cm. Prvo ih ređajte u jednom pravcu, a potom u kontra smeru.
- Pecite na 200 stepeni oko pola sata. Kad se prohladi pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.