Verujemo da nema čoveka koji ne voli kikiriki i poslastice koje se od njega pripremaju. One su tako kremaste, ukusne i slasne da retko ko može da im odoli. Danas delimo sa vama recept za rolat sa kikirikijem: Neodoljivi sitni kolačić koji mora da se nađe na vašoj trpezi tokom praznika
Sastojci:
Za koru:
- 200 g mjevenog keksa
- 80 g mlevenog kikirikija
- 80 g šećera u prahu
- 1 kašika kakaoa
- 80 g čokolade
- 20 g margarina
- 100 ml vrele vode
Za fil:
- 150 g kikiriki putera
- 80 g margarina
- 150 g šećera u prahu
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
- Keks, kikiriki, šećer u prahu i kakao pomešati u činiji, pa dodati otopljenu čokoladu na pari, otopljen margarin i vrelu vodu. Dobro pomešati sve sastojke da bi se dobila kompaktna smesa za koru.
- Za fil, margarin sobne temperature, kikiriki puter i šećer u prahu umutiti mikserom. Smesu za koru rastanjiti četvrtasto uz pomoć providne folije, premazati pripremljenim filom i urolati.
- Rolat uviti u providnu foliju i odložiti u frižider na hlađenje. Kada se rolat stegne, preliti ga glazurom koju ste dobili tako što se otopili čokoladu sa uljem. Ostavite rolat u frižider da se glazura lepo stegne.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.