Prvi 41 pregleda 17. April 2025.

Savršenstvo ipak postoji: brza torta sa jagodama!

canva

Već mesec dana unazad, po marketima, ali i na pijacama mogu se naći jagode. Ovo voće mnogi vole, a svakoj poslastici u koju se doda, daje neverovatan ukus i boju

Sastojci: 

  • 3 velika pakovanja piškota
  • 500 g jagoda
  • 2 pudinga od vanile 
  • 125 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 700 ml mleka
  • 200 g šlaga 
  • želatin za dekoraciju
  • 6 kašika šećera

 | Author: canva canva

Priprema: 

  1. U 400 mililitara mleka sipajte šest kašika šećera i stavite da se kuva. Kada mleko i šećer prokuvaju, dodajte im dva pudinga koja ste prethodno razmutili sa tri kašike mleka. Sipajte puding u mleko lagano, uz mešanje, da se ne naprave grudvice. Kuvajte puding na tihoj vatri dok se ne postane gust, da se, kada ga promešate, vidi trag. Puding ostavite da se hladi pokriven folijom.
  2. Umutite maslac penasto sa šećerom u prahu. Umutite mikserom u čvrst šlag slatku pavlaku. Kada se puding ohladi, dodajte mu maslac, pa sve dobro sjedinite zajedno, da masa postane kompaktna, a onda u to dodajte kašiku po kašiku umućene slatke pavlake. Sve zajedno mutite dok fil ne postane glatka masa.
  3. Operite jagode, očistite ih, a onda ih isecite na šire kriške.
  4. Pripremite okrugli kalup sa stranicama. Odvojte 200 ml mleka u dublju posudu. Piškote umačite u mleko, ređajte po dnu kalupa, a onda i uz stranice uspravno. Preko piškota stavite fil, a na njega bogato jagode, koje prekrijte sa još jednim tankim slojem fila. Preko toga ponovo stavite piškote natopljene blago mlekom, pa fil, pa jagode, malo fila, pa piškotama završite tortu. Ostavite je u frižider da se stegne dva-tri sata.
  5. Umutite šlag sa ostatkom mleka. Izvadite tortu, premažite je celu šlagom, pa je ukrasite kriškama jagoda. Skuvajte želatin po uputstvu sa kesice i prelijte preko jagoda na vrhu, pa ostavite da se stegne još malo u frižideru savetuje Ona.

Prijatno!

Tvoja reakcija?