Ako imate decu ili jednostavno volite uskršnju dekoraciju koja podrazumeva sve u jajastom obliku i sa puno čokolade, mi vam donosimo rešenje! Ne morate više da kupujete čokoladna jaja jer uz ovaj recept imaćete pravi užitak, a priprema je zaista jednostavna
Prenosimo recept koji će vam brzo postati omiljeni, a ako vam dosadi ovaj oblik, lako ga možete zameniti drugim, piše Žena.
Sastojci:
- 300g mlečne čokolade
- 100g bele čokolade
- 300g badema
- 5 kašika mleka
- silikonske modle u obliku jaja
Priprema:
- Mlečnu čokoladu otopite na pari pa obložite kalup čokoladom i stavite u frižider da se stegne.
- Sirove bademe ispecite na 200 stepeni oko desetak minuta, a kada se prohlade, u secku ili blenderu ih sameljite dok ne dobijete kremastu strukturu. Dodajte belu čokoladu i mleko i nastavite sa blendiranjem. Nakon toga stavite punjenje u kalup koji ste prethodno premazali otopljenom čokoladom.
- Preko punjenja ponovo sipajte mlečnu čokoladu i ostavite da se stegne u frižideru. Ukoliko želite cela jaja, potrebno je samo da spojite dve polovine sa malo otopljene čokolade.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.