Čupavci su australijska poslastica koja se proširila na ceo svet, a kod nas se već decenijama pravi. Mekani su, čokoladni i preukusni, a ljubiteljima kokosa ovo je omiljeni desert
Sastojci:
Biskvit:
• 2 jaja
• 250 g šećera
• 2 šolje ulja
• 2 šolje mleka
• 300 g brašna
• 1 prašak za pecivo
Preliv:
• 2 dl mleka
• 200 g margarina
• 250 g šećera
• 100 g čokolade za kuvanje
Posipanje:
• 100 g kokosa
Priprema:
- Umutiti jaja, dodati šećer, mleko i ulje, sve sjediniti, a zatim polako umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
- Zagrejati rernu na 200 stepeni. Koru peći u podmazanom plehu dok ne porumeni pa ostaviti da se ohladi. Iseći na kocke.
- Za preliv otopiti sve sastojke na tihoj vatri, pa kada provri skloniti u malo prohladiti.
- Umakati kocke u vruć preliv, pa ih uvaljati u kokos.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.