Medeno srce je kolač koji se često konzumira za vreme posta. Njegova priprema je veoma jendostavna, a od sastojaka vam je potrebno ono što inače imate u kući
Sastojci:
- 250 ml kisele vode
- 120 ml ulja
- 200 g šećera
- 1 kašika pekmeza po izboru
- 250 g brašna
- 3 kašike kakaoa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
Za premaz:
- 3 kašike pekmeza
Za glazuru:
- 100 g posne čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
- Kakao, sodu bikarbonu, brašno i cimet pomešati.
- Sjediniti kiselu vodu, ulje, šećer i pekmez, pa dodati suve sastojke.
- Smesu ručno izmiksati i izručiti u podmazan pleh.
- Peći kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta.
- Vruć kolač premazati pekmezom.
- Čokoladu istopiti sa uljem, pa preliti preko prohlađenog kolača.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.