Kokos je veoma neobičnog ukusa i ljudi ga ili obožavaju ili najradije izbegavaju poslasticw sa njim. Ako ste vi u ovoj prvoj grupi, imamo za vas sjajan recept. Reč je o kokos piti na koji niko ne ostaje ravnodušan
Sastojci:
- 700 ml hladnog mleka
- 250 g slatke pavlake
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 50 g listića kokosa
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1 kašičica ekstrakta kokosa
Priprema:
- Pomešajte keks sa rastopljenim puterom da biste napravili podlogu za pitu. Ako je smesa suva, dodajte jednu ili dve kašike mleka.
- Utisnite smesu u dno kalupa za tortu i stavite je u zamrzivač oko pola sata da se stegne.
- Umutite slatku pavlaku u sneg.
- U posebnoj posudi umutite mleko sa pudingom u prahu i ekstraktom kokosa dok ne dobijete čvrstu, glatku smesu. U smesu dodajte polovinu listića kokosa i šlag, pa sve dobro promešajte.
- Prelijte dobijenu kremu preko pripremljene podloge od keksa i stavite je u frižider.
- Ostatak listića kokosa propržite na tiganju minut-dva, dok ne dobiju lepu zlatnožutu boju. Upotrebite tostirani kokos za dekoraciju pite, savetuju Novosti.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.