Mađarska kuhinja širom sveta je poznata po začinjenim jelima, a ukus koji Mađari najviše preferiraju je ljuto. Ono što nas uvek asocira na Mađarsku kuhinju zasigurno je gulaš. Fini začini, povrće, slatka paprika, meso isečeno na kockice... Ali ovaj put meso ćemo koristiti u malo drugačijem obliku
Kada je ovaj recept u pitanju, nasuprot seckanoj junetitni, reč je o mlevenoj. Takođe, kako piše MissGastro, ovo jelo bi trebalo da bude nešto pikantnije, ali izbor je na vama. Ukoliko ste ljubitelj nekih drugih začina, slobodno ih dodajte ovom jelu i dobićete jedinstveni, samo svoj recept!
Sastojci:
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- 250 g krompira
- 100 g šampinjona 2 kašičice ulja od repice
- 400 g mlevene junetine
- 200 g pasiranog paradajza
- 500 ml soka od paradajza
- 300 ml temeljca
- 2 kašike ljute mlevene paprike
- 1 kašika suvog majorana
- 1 kašičica kumina
- naribana korica od pola limuna
- 100 zamrznutog graška
- so i biber po ukusu
Priprema:
Izgnječiti beli luk, a crni naseckati. Krompir i šargarepu oguliti i narezati na kockice. Šampinjone očistiti i iseći na četvrtine. Zagrejati ulje pa malo popržiti meso da postane rastresito. Umešati luk, povrće i krompir pa sve zajedno dinstati par minuta. Dodati pasirani paradajz i sok od paradajza kao i temeljac, alevu papriku, majoran, kumin i koricu limuna. Poklopiti i kuvati 30-40 minuta. Pred kraj kuvanja dodati grašak. Po potrebi još začinite kako biste dobili želejni ukus.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.