Ferrero Rocher kuglice su u današnje vreme veoma skupe, a u kutijici ih je veoma malo. Zato sa vama delimo ovaj recept za domaće ferrero kuglice koje ćete dobiti u većoj količini za mnogo manje novca
Sastojci:
- 250 gr lešnik napolitanki
- 300 gr naseckanih pečenih lešnika
- 150 gr čokolade
- 200 gr putera
- 100 gr nutele ili eurokrema
Za glazuru:
- 3 kašike ulja
- 2 kašike mleka
- 150 g tamne čokolade za kuvanje
- 100 gr seckanih lešnika
Priprema:
Rastopiti na pari puter sa čokoladom, skinuti sa vatre i zajedno sa eurokremom mkserom dobro umutiti.
Napolitanke izblendati, pomešati ih sa naseckanim lešnicima i staviti u veći sud u kome ća se mesiti.
Pripremljenu čokoladnu smesu pomešati sa izmrvljenim napolitankama, pa sve zamesiti, prvo varjačom, a potom i ručno sve dok se smesa ne sjedini. Ovako spremljenu masu ubaciti u frižider da se ohladi i malo stegne.
Za glazuru otopiti čokoladu na pari, sa uljem i mlekom tako da bude nešto ređa od jogurta. Gustinu reguliše količna dodatog mleka. Na kraju dodati lešnike i dobro promešati.
Ohlađenu masu vaditi kašičicom i praviti kuglice dlanovima. Umakati ih u otopljenu čokoladu, pa dok se ona polako hladi i steže posuti sa malo seckanih lešnika. Najpraktičnije je svaku kuglicu nabosti čačkalicom, pa ih tako umakati u čokoladnu glazuru. gotove kuglice ređati na poslužavnik obložen masnim papirom pa ih vratiti u frižider da glazura još očvrsne. Mogu se stavljati u male papirne korpice za kolače, savetuje Nova,
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.