Starinski recepti su uvek u modi s obzirom da se detinjstvo svakoga od nas bazira na njima pored naših baka i mama. Ako i ti voliš kolače koji nisu 'novijeg' datuma, ovo je odlian recept koji treba da isprobaš
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 šolja šećera
- 1 šolja griza
- 1 šolja pekmeza po izboru
- 1 šolja brašna
- 1 šolja ulja
- 1 šolja mleka
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Priprema:
- Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ostale sastojke i sve izmešajte.
- Nauljenu tepsiju pospite brašnom, pa izlijte umućeno testo.
- Kolač pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
- Lep je kada se jede topao, mekan je i posle dva dana, piše Trpeza.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.