Kuglof je desert koji nas podseća na detinjstvo, zimu i nedeljna popodneva ušuškana u toplo ćebe. Recet koji delimo sa vama je veoma jednostavan, kolač se brzo pravi, a ukus će vas raspametiti!
Autorka recepta je na Coolinarici dala ideju da ovaj desert može poslužiti i kao savršen poklon na koji ćete staviti mašnu i odneti ga na božićni ručak. Sto posto će pokupiti sve simpatije! Idemo brzo na recept!
Sastojci:
150 g oštrog brašna
80 g gustina
50 g mlevenih badema
1 Prašak za pecivo
150 g šećera
1 Limun šećer
3 jaja
180 ml mleka
150 g maslaca
80 g suvog grožđa
Priprema:
Pomešati sve suve sastojke pa im dodati smesu od jaja, mleka i rastopljenog maslaca. Smesi didajte suvo grožđe pa sve lepo pomešajte i izlijte u podmazan kalup za kuglof. Pecite na 180 stepeni oko 45 minuta, u zavisnosti od veličine kalupa i jačine rerne.
Pečeni kolač izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi. Po želji, možete ga preliti čokoladom ili smesom od šećera i limunovog soka.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.