Jako i izdašno jelo koje pored proteina sadrži i ugljene hidrate biće sjajan ručak za vas, ili večera nakon treninga. Čorbica sa njokama i piletinom je punog i kremastog ukusa koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Sastojci:
- 1 kg pilećeg filea
- 2 kašičice mešavine suvih začina
- so i biber
- 120 g brašna
- 4 kašike ulja
- 4 kašike putera
- 1 ljuta paprika
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašika listova majčine dušice
- 1,5 l pilećeg bujona
- 120 ml pavlake za kuvanje
- 480 g njoki
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna
Priprema:
- Operite i osušite piletinu, začinite je začinima, solju i biberom. Uvaljajte piletinu sa obe strane u brašno, pa prebacite na tanjir. U loncu na jakoj vatri zagrejte 2 kašike ulja. Pržite piletinu, povremeno okrećući, dok ne porumeni, 5 do 6 minuta po strani. Prebacite na dasku za sečenje. Ostavite da se ohladi, a zatim isecite na komade veličine zalogaja.
- Ponovo u istom loncu na jakoj vatri istopite puter. Dodajte ljutu papriku, beli luk i majčinu dušicu posloite i pržite oko 3 minuta. Umutite preostalo brašno i pržite oko 2 minuta. Uz mešanje polako sipajte bujon. Povećajte toplotu na najjače da provri, a zatim smanjite vatru na srednju i pustite da vri. Kuvajte, povremeno mešajući, dok se malo ne zgusne, oko 15 minuta.
- Dodajte pavlaku za kuvanje i vratite da se kuva. Dodajte njoke i kuvajte, povremeno mešajući, dok ne budu al dente. Umešajte piletinu i peršun i začinite po ukusu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.