Pre samo nekoliko decenija nisu postojale društvene mreže, internet se u našoj zemlji nije koristio, a recepti su ipak putovali brzinom svetlosti. Nema domaćice iz bivše Jugoslavije koja nije imala samo svoj jedinstveni recept za rolat sa džemom, a mi vam prenosim ovaj 'bazični' koji uvek možete nadograditi
Sastojci:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- Džem od šljiva, šipka ili kajsija
Uputstvo:
- Belanca penasto umutiti sa šećerom, pa dodati žumanca i brašno.
- Veći pleh obložiti pek papirom i sipati umućenu smesu. Peći na 200 stepeni 15 minuta.
- Koru izvaditi i dok je vruća urolati u vlažnu krpu. Zatim je razviti i premazati džemom, pa ponovo urolati.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.