Sezona slava je uveliko počela, a uvek se pitamo šta bismo to novo mogli da dodamo na svojoj trpezi što bi ove godine oduševilo naše goste. Kod nas je izbor pao na pitu sa mesom, sočnu, mekanu i preukusnu
Sastojci:
- 600 grama mlevenog mesa,
- 500 grama kora za pitu,
- 2 glavice crvenog luka,
- so, biber, vegeta, ulje
Priprema:
- Luk iseckajte sitno, pa ga blago propržite na srednjoj temperaturi na par kašika ulja. Začinite po ukusu i ubacite mleveno meso. Mešajte dok se mleveno meso sasvim ne isprži.
- Poređajte dve kore na dnu pleha, sloj mesa, sloj kora, sve dok vrh pite ne pokrijete sa dve poslednje kore. Po želji, pitu premažite mešavinom vode i ulja.
- Peicite na 200 stepeni pola sata u već zagrejanoj rerni. Pitu možete iseći nakon sat vremena.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.