Sočno pileće meso u kremastom sosu je nešto što ćete često praviti. Veoma je ukusno i izdašno jelo koje će se zaista dopasti vašoj porodici
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 10 g maslaca
- 80 g crnog luka
- 2 srednja čena bijelog luka
- 60 ml vode
- 2 kašičice senfa
- 200 ml pavlake za kuhanje
- 1 kašičica karija
- po ukusu so
- mljeveni biber
- peršunov list
Priprema:
- Pileći file iseći na tanke šnicle pa ih posoliti i pobiberiti po ukusu. U tiganj sa neljepljivim dnom sipati malo ulja i staviti da se zagreje. Dodati pileće šnicle i ispržiti ih sa obe strane da porumene.
- Izvaditi meso u tanjir, a u tiganj dodati maslac i pustiti ga da se otopi. Dodati baciti sitno iseckani crni i beli luk i kratko propržiti, oko 2 minuta, uz često mešanje.
- Nakon dva minuta sipati vodu i senf. Sve dobro promešati, ubaciti pavlaku za kuhanje, kari, promešati pa kuvati dok se ne dobije sos željene gustine.
- Začiniti po ukusu, vratiti pileće meso i pustiti da se tiho krčka dva minuta. Na kraju, jelo posuti iseckanim peršunovim listom i skloniti sa šporeta. Poslužiti uz krompir pire.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.