Ako ste ljubitelj jakih nadeva za palačinke poput mešavine nutele, banane i čokolade, ipak treba da date šansu ovom receptu. Iako je u pitanju klasičan nadev, ponekad je to sve što nam treba. A ako i tebe mrzi da spremaš nešto komplikovano, predlažemo ti ove palačinkice koje nestaju za tren sa tanjira
Kako savetuje Miss Gastro, poslužite ih uz šoljicu čaja i sigurno nećete pogrešiti!
Sastojci:
- 100 g šećera
- 2 kašike mlevenog cimeta
- 100 g brašna
- 2 jaja
- 300 ml mleka
- kašika ulja
Priprema:
Pomiješate šećer i cimet i ostavite ih sa strane. Prosejte brašno u veliku vanglu i u sredini napravite udubljenje. Razbijte jaja u nju i umutite smesu. Polako umutite mleko dok ne dobijete glatku smesu. Umešajte ulje u testo za palačinke. Zagrejte tiganj na umerenoj vatri, a zatim premažite nauljenim ubrusom. U tiganju razlijte palačinku i pecite oko pola minuta pa okrenite i pecite još minut. Prebacite palačinku na tanjir i držite ga na toplom mestu ili ga prekrijte aluminijskom folijom. Pecite palačinke dok imate testa. Na kraju svaku pospite mešavinom cimeta i šećera i jedite ih tople kako bi šećer počeo da se otapa.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.