Jedna od najvećih prednosti rpzen torti je što je potrebno jako malo vremena za njihovu prirpemu s obzirom da imamo već gotove kore pred sobom. Zapravo, pred nama je samo priprema fila i glazure što ne bi trebalo ni da bude posebno teško. Ovaj recept spada u one "tradicionalne" i omiljene
Pored toga, ovaj recept je jedan od onih koji vraćaju u detinjstvo, piše Žena.
Sastojci:
- Pakovanje rozen kora
- 2 pudinga od vanile
- 1/2 litra mleka
- 200g bele čokolade
- 5 kašika šećera
- 1 puter ili margarin
- 200ml mleka
- 100g šlaga
Priprema:
- U šerpicu sipajte 300 ml mleka sa šećerom, a u ostatak mleka dodajte puding, dobro promešajte, pa sipajte u mleko koje vri i skuvajte fil uz stalno mešanje.
- Izrendajte belu čokoladu u vruć puding i dobro mešajte da se čokolada istopi.
- Puter umutite penasto pa mu kašiku po kašiku dodajte ohlađen fil neprestano mešajući.
- Umutite šlag sa mlekom, pa i njega dodajte filu i dobro umutite.
- Na tacnu stavite jednu rozen koru, premažite je filom, stavite drugu koru, pa ponavljajte tako dok ne potrošite sav materijal. Tortu premažite ostatkom fila i ostavite je preko noći u frižideru da se dobro stegne i ohladi.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.