Ako želite da unesete dobro poznat ukus i miris palačinki u vašu kuhinju, važno je da recept bude baš onakav kakav su naše bake koristile za pripremu neodoljivih poslastica u kojima smo svi uživali. Iako svako od nas ima neku svoju malu tajnu kada je priprema ove poslastice u pitanju, osnovni recept je ipak najbolje pratiti
Sastojci:
- 4 jaja
- 400 g mekog brašna
- 500 ml mleka
- 400 ml kisele vode
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 1 kašika ulja za smesu i malo za podmazivanje tiganja
Priprema:
- Sveža jaja dobro umutite, a zatim dodajte malo soli i vanilin šećer. Smesu možete umutiti ručno.
- Dodajte preostale sastojke, tako što ćete prvo staviti polovinu mleka i brašna, pa dobro umutiti. Zatim dodajte ostatak mleka i brašna i opet umutite mikserom.
- Homogenoj smesi lagano dodajte kiselu vodu i ulje i nastavite sa mešanjem.
- Dobro sjedinite sastojke i napravite homogenu smesu koja nema grudvice, a potom je ostavite da odstoji pola sata u frižideru.
- Pecite palačinke na podmazanom tiganju, na srednjoj temperaturi.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.