Lagan i preukusan kolač od jednog jajeta će vam se sigurno dopasti. Sastoji se od biskvita i finog, kremastog fila koji će vas zasladiti, ali taman toliko da vam ne bude previše ukoliko ne preferirate izrazito slatke deserte
Sastojci:
Za biskvit:
- 1 jaje
- 1 šolja mlevenih oraha
- 1 šolja šećera
- 1 šolja brašna
- 1 šolja mleka
- 1/2 šolje ulja
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 600ml mleka
- 1 puding od vanile
- 3 kašike šećera
- 50g putera ili margarina
Priprema:
- Umutiti jaje uz postepeno dodavanje pola šolje šećera da se dobije penasta smesa. Dodajte mleko i ostatak šećera.
- Neprestano mešajući, dodajte ulje, orahe, brašno i prašak za pecivo.
- Smesu izlijte u podmazan i ponrašnjen pleh i pecite je u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
- Za pripremu kreme, odvojte 100ml mleka koje ćete pomešati sa pudingom i šećerom. Ostatak stavite na srednju temperaturu da provri. Neprestano mešajući žicom, dodajte pripremljen puding sa šećerom u mleko i sve kuvajte mešajući još minut, dva.
- Ohlađenom pudingu dodajte margarin i sve lepo izmiksajte.
- Prekoohlađenog biskvita sipajte fil i ukrasite po želji.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.