Ovaj voćni kolač se sprema bez pečenja i bez brašna, što će zapravo mnoge obradovati. Jednostavan je za pripremu, iziskuje malo vremena, a savršenog je ukusa. Još ako volite belu čokoladu, ovaj kolač će vas raspametiti
Sastojci:
- 1 kg očišćenih višanja
- 18 kašika šećera
- 17 kašika griza
Žuti krem:
- 3 pudinga od vanile
- 1l mleka
- 6 kašika šećera
- 250g putera
Beli krem:
- 350 ml slatke pavlake
Ganaž od bele čokolade:
- 50ml slatke pavlake
- 100g bele čokolade
Priprema:
- U sok od višanja dodajte vodu tako da ukupna količina bude jedan litar pa sve ukuvajte sa 18 kašika šećera i na kraju dodajte višnje. Kada se i one ukuvaju, dodajte 17 kašika griza i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Vrelo izliti u kalup koji ste prethodno premazali vodom.
- Pomešajte sve sastojke pa umutite žuti krem. Ohladite ga, pa dodajte izrađen puter i mutite dok ne dobijete jednoličnu smesu. Fil sipajte na crvenu ohlađenu podlogu.
- Slatku pavlaku umutite, pa je premažite preko žutog fila.
- Za ganaž istopite slatku pavlaku sabelom čokoladom, pa prelijte preko kolača.
- Ostavite u frižideru da se sve lepo poveže i ohladi.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.