Mekani čokoladni kolač je nešto što vam sigurno danas treba pa sa vama rado delimo ovaj recept. Bogatog je ukusa, sočan i kremast, a vaši ukućani će ga obožavati
Sastojci:
- 150 g šećera
- 3 jaja
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 čaše jogurta
- 100 g suvog groždja potopljenog u rum
- 2 kašike džema ili krema
- 100 g maka
- 100g čokolade za kuvanje
Priprema:
- Jaja umutiti sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, ubaciti jogurt, suvo grožđe i mak. Sve dobro sjediniti pa pleh obložiti pek papirom i u njega sipati pola testa.
- Sipati džem po kašičicu svuda po testu i prekriti ostatkom testa. Poravnati. Peći na 200 stepeni 20 minuta, pa smanjiti na 160 stepeni i peći ukupno 50 minuta da lepo zarumeni.
- Pečen kolač preliti rastopljenom čokoladom i seći kada se ohladi.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.