Za savršeni doručak ili brzinsku večeru, nema ništa bolje od ukusnih i mekanih uštipaka. Ovaj jednostavan recept je idealan za sve ljubitelje naše tradicionalne kuhinje ili za one koji žele da se zaslade nečim brzim i ukusnim
Sastojci:
- brašno tip 400 (300-350 g)
- voda (300 ml)
- suvi kvasac (1 kesica)
- so (1 kašičica)
- šećer (1 kašičica)
- ulje za prženje
Priprema:
Zagrejte vodu i sipajte malo mlake vode u činiju u kojoj ćete umesiti testo. Dodajte kvasac, šećer i pospite malo brašna. Ostavite 10 minuta, a zatim dodajte preostalu vodu i brašno. Postepeno dodajte brašno i mešajte varjačom. Dodajte so i dobro umesite testo. Ostavite da naraste oko 20 minuta, a zatim ga lagano premesite varjačom. Ponovo ostavite testo da naraste 20 minuta, a zatim ga možete pržiti. Kašikom vadite testo i pržite u zagrejanom ulju. Proverite da li se ulje dovoljno zagrejalo čačkalicom i stavite testo u ulje dok ne potamni. Da bi bili vazdušasti, premažite gornju stranu testa uljem pre okretanja. Poslužite uz domaći džem ili ajvar.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.