Prvi 2219 pregleda 26. Mart 2023.

Napravite svoj kukuruzni hleb uz ovaj lagani recept

canva

Najbolja stvar kod ovog recepta je što takođe može da se koristi i za divne i mekane pravljenje projare. Slagaće se dobro uz apsolutno svaki obrok, a potrebno vam je samo par sastojaka!

Sastojci:

  • 250 g kukuruznog brašna 
  • 250 g pšeničnog glatkog brašna
  • 1/2 kvasca (svežeg ili suvog)
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica šećera
  • 200 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašika ulja
  • malo griza

 | Author: canva canva

Priprema:

Pomešajte kvasac, šećer i toplo mleko i ostavite da se aktivira.  U činiji pomešajte kukuruzno i pšenično brašno i dodatej so i prašak za pecivo. Nakon toga, u smesu suvih sastojaka dodajte aktivirani kvasac, vodu i kašiku ulja i zamesite glatko testo koje se ne lepi za posudu i ruke. Testo ostavite na toplom da se diže oko pola sata. Kada se udvostručilo volumenom, testo ponovo mesite i stavite u kalup za pečenje hleba. Testo ostavite da se diže u kalupu još 20-ak minuta i zatim po želji pomoću oštrog noža ili žileta zarežite crtice na površini. Pospite hleb grizom i stavite u rernu na 180 stepeni 20 do 30 minuta. Nakon pečenja ostavite hleb da se ohladi i tek ga onda secite na parčiće i poslužite sa omiljenim namazom ili kao prilog uz bilo koji obrok.

Prijatno, uživajte!

Ovakve, i još mnoge recepte, donosi nam MissGastro.

Tvoja reakcija?