Najbolja stvar kod ovog recepta je što takođe može da se koristi i za divne i mekane pravljenje projare. Slagaće se dobro uz apsolutno svaki obrok, a potrebno vam je samo par sastojaka!
Sastojci:
- 250 g kukuruznog brašna
- 250 g pšeničnog glatkog brašna
- 1/2 kvasca (svežeg ili suvog)
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kašičica šećera
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 2 kašičice soli
- 1 kašika ulja
- malo griza
Priprema:
Pomešajte kvasac, šećer i toplo mleko i ostavite da se aktivira. U činiji pomešajte kukuruzno i pšenično brašno i dodatej so i prašak za pecivo. Nakon toga, u smesu suvih sastojaka dodajte aktivirani kvasac, vodu i kašiku ulja i zamesite glatko testo koje se ne lepi za posudu i ruke. Testo ostavite na toplom da se diže oko pola sata. Kada se udvostručilo volumenom, testo ponovo mesite i stavite u kalup za pečenje hleba. Testo ostavite da se diže u kalupu još 20-ak minuta i zatim po želji pomoću oštrog noža ili žileta zarežite crtice na površini. Pospite hleb grizom i stavite u rernu na 180 stepeni 20 do 30 minuta. Nakon pečenja ostavite hleb da se ohladi i tek ga onda secite na parčiće i poslužite sa omiljenim namazom ili kao prilog uz bilo koji obrok.
Prijatno, uživajte!
Ovakve, i još mnoge recepte, donosi nam MissGastro.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.