Recept za ovu tortu je za samo par dana pogledalo mnogo ljudi pa je zaslužio da se nađe i na našem popisu recepata. Ova kremsta torta se izgleda svima dopala, a da li će se dopasti i tebi, moraćeš sam/ a da proveriš
Zato, nemoj da čekaš, napravi ovu tortu koja može da bude i slavljenička, ali i zvezda svakodnevne trpeze, savetuje Naj žena.
Sastojci:
Za testo:
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- 100 g šećera
- 50 g putera ili margarina
- 50 ml ulja
- 340 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Za kremu:
- 200 g oceđenog kompota od breskve
- 400 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 1 žumance
- 3 kašike šećera
- 4 kašike kukuruznog skroba
- 200 ml šlaga
- seckani bademi
Priprema:
- Jaja, vanilin šećer, šećer i ulje sipati u veću činiju pa dobro umutiti žicomm. Dodati puter i promešati.
- Dodati brašno i prašak za pecivo pa umesiti testo rukama. Deo testa odvojiti i napravite kuglu veličine šake, umotati je u providnu foliju i staviti u zamrzivač na 20 minuta.
- Podmazan okrugli kalup prečnika 24 cm obložiie preostalim testom po dnu i malo po ivici.
- Iseći breskve na kockice.
- U šerpu sipati mleko, dodati vanilin šećer, žumanca i 3 kašike šećera. Dodati 4 kašike kukuruznog skroba i sve umutiti žicom da dobijete fini krem. Sipati šlag i sve dobro umutiti.
- Dodati seckane breskve i opet dobro promešati.
- Prebaciti kremu na testo u kalupu i poravnajte. Narendati testo iz zamrzivača preko kreme pa preko toga posuti listiće badema.
- Peći u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 25 minuta. Pečenu tortu posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.