Gibanica je od davina popularna u našem narodu i veoma cenjena kao obrok. Prava gibanica ima hrskavu koru, a mekanu i sočnu unutrašnjost koje osvajaju. Mi imamo recept koji ti prenosimo i možda već sutra znaš šta da doručkuješ
Portal Žena objavio je recept Milice Radović, food blogerke koja se na Instagramu i TikToku potpisuje kao zalogaj_mr, i to za savršenu gibanicu koja će vam se sigurno dopasti. Miličine recepte pored milionskih pregleda odlikuju i brzina i lakoća u pripremi, a ukus je ono što je broj jedan kada su njene ideje u pitanju!
Sastojci:
- 1 pakovanje kora
- 3 jajeta
- čaša jogurta (180g)
- 200g tvrđeg kravljeg sira
- 2 kašike pavlake
- 150g feta sira
- malo kisele vode
- pola kesice praška za pecivo
- ulje za premazivanje kora
- mast za podmazivanje tepsije
Priprema:
Izmrvite sir, a sa strane ulupajte tri jaja pa pomešajte sa sirom. Dodajte jogurt, pavlaku, fetu i kiselu vodu i sve lepo žicom promešajte. Na kraju dodajte prašak za pecivo.
Namastite tepsiju, obložite dno i zidove korama, a zatim gužvajući svaku koru potopite u fil i ređajte usko jednu pored druge. Namažite uljem, savijte donje kore i sve lepo ušuškajte pa stavite u zagrejanu rernu da se peče dok fino porumeni.
Prijatno!
Obožavaš pevati? Sanjaš o nastupu na velikim pozornicama? Vreme ti je da se prijaviš na novi glazbeni show Superstar. Osvoji nagradu od 50.000 evra i pokaži što znaš!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.